2. Bakara Suresi / 1.ayet

Elif. Lam. Mim.

Mustafa Çavdar Meali

Bakara 1 ayeti için diğer mealler.

Abdülbaki Gölpınarlı Meali:

Elif lam mim.

(Bakara 1)

Adem Uğur Meali:

Elif. Lâm. Mîm.

(Bakara 1)

Ahmet Hulusi Meali:

Eliif, Laaam, Miiim.

(Bakara 1)

Ahmet Tekin Meali:

Elif, Lâm, Mîm.*

(Bakara 1)

Ahmet Varol Meali

Elif. Lam. Mim [1]*

(Bakara 1)

Ali Bulaç Meali:

Elif, Lam, Mim,

(Bakara 1)

Ali Fikri Yavuz Meali:

Elif, Lâm, Mîm. (Sûrelerin başında olan bu gibi harflere, mukattaa harfler denir ki, delâlet ettikleri mânayı ancak Cenab-ı Hak bilir.)

(Bakara 1)

Ali Rıza Sefa Meali:

A. L. M.[11]

11)Kur'an'da, bağlantısız harflerin bildirildiği otuz ayet vardır. Yirmi dokuz ayrı surede yer alan ve yer aldıkları surelerin ilk ayetleri olan bağlantısız harfler, Arap abecesindeki yirmi sekiz harfin on dört tanesinden oluşur. Toplam olarak yetmiş sekiz tane bildirilen bağlantısız harfler konusunda, önyazıların dokuzuncu bölümünde ayrıntılı bilgi verilmiştir.

(Bakara 1)

Diyanet Vakfı Meali:

Elif. Lâm. Mîm.

(Bakara 1)

Hakkı Yılmaz Meali:

Elif/1, Lâm/30, Mîm/40.

(Bakara 1)

Hayrat Neşriyat Meali:

Elif, Lâm, Mîm.(1)*

(Bakara 1)

Hüseyin Atay Meali:

Elif, Lâm, Mîm.

(Bakara 1)

Kadri Çelik Meali:

Elif, Lam, Mim.*

(Bakara 1)

Mahmut Kısa Meali:

Elif, Lâm, Mîm. Ey hidâyet isteyenler, mutlak hakîkate ulaşmayı arzu edenler! İşte buyurun, size hidâyetin kaynağı: Kur’an-ı Kerim! Siz insanların dilini ve harflerini kullanan, son derece açık ve anlaşılır bir kitap! Elif, Ba, Lâm, Mîm gibi, sizin pek iyi tanıdığınız ve kullandığınız şu harflere bir bakın; ilâhî kudret, bu sıradan harfleri nasıl da mükemmel bir uyumla yan yana dizerek, olağanüstü güzelliği karşısında insanların ister istemez secdeye kapandığı, bir tek sûresinin dahî benzerini yapmakta beşeriyetin acze düştüğü eşsiz bir kitap ortaya koydu:*

(Bakara 1)

Mehmet Türk Meali:

Elif, Lâm Mîm,1*

(Bakara 1)

Muhammed Celal Şems Meali:

Ben, (her şeyi) en iyi bilen Allah’ım.

(Bakara 1)

Mustafa Çevik Meali:

1-5 Elif. Lam. Mim. Allah’ın, yarattığı seslerin harflerinden oluşan sözlerle gönderdiği Kur’an’ın, ilahi bir davet kitabı olduğundan şüpheniz olmasın. Bu Kur’an Allah’ı layıkıyla tanımak, yaratılışının gayesini bilmek, hayatını o gayeye uygun yaşamak ve böylece gerçeğe ulaşmak isteyen muttakiler için hidayet (doğru yol) rehberidir. Müttakiler gayba inanır, öldükten sonra diriltilip Allah’ın huzurunda toplanacaklarına ve âhiret hayatına iman ederler, namazlarını titizlikle ve bilinçle kılar, Allah’ın kendilerine lütfettiği nimetlerden O’nun davetine hizmet yolunda harcarlar. Ey Peygamber! Onlar sana ve senden önceki peygamberler ile indirilen kitaplara da iman ederler. İşte böyleleri, Rablerinin rehberliğine teslim olarak mutluluğa kavuşurlar.

(Bakara 1)

Osman Okur Meali:

Elif. Lâm. Mîm.

(Bakara 1)

Ömer Öngüt Meali:

Elif, Lâm, Mîm.

(Bakara 1)

Süleymaniye Vakfı Meali:

ELİF! LÂM! MÎM![1]

1)Bu harflere  "huruf-i mukattaa" yani tek tek okunan harfler denir. Birlikte okunsa "Elif, Lam, Mim" yerine "elem" şeklinde okunurlar. Bu gibi harfler bazı surelerin başında bulunur. Nebi'mize bu konuda bir soru sorulmamış olması, anlamının bilindiğini gösterir. Bilinmeseydi müşrikler bunu dillerine dolarlardı. Anlamları ile ilgili sahih bir rivayetin olmaması da gösteriyor ki asıl neden, bu harflerin arkasından okunacak ayetlere dikkat çekmektir. 

(Bakara 1)

Ümit Şimşek Meali:

Elif lâm mim.(1)*

(Bakara 1)