26. Şuara Suresi / 214.ayet
Şuara 214 ayeti için diğer mealler.

Aşağıdaki bir mealin,
* Hatalı olduğunu düşünüyorsanız,
* Telif hakkı sahibiyseniz
(Yazar, Yayınevi vs. kurumsal e postası ile),
bize iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.
Abdullah-Ahmet Akgün Meali:
(Ey Nebim, Sen önce) En yakın akrabalarını uyar(makla tebliğe girişmelisin).
(Şuara 214)Abdullah Parlıyan Meali:
Ve en yakın hısım ve akrabalarından başlayarak, erişebileceğin herkesi uyar.
(Şuara 214)Ahmet Tekin Meali:
En yakın akrabalarını, seninle samimi olan, sana yakınlık duyan arkadaş grubunu, sorumluluğu, hesap ve cezayı hatırlatarak uyar.
(Şuara 214)Ali Fikri Yavuz Meali:
Önce en yakın soydaşlarını (Allah'ın dinine dâvet ederek, kendilerine öğüd ver de cehennem azabı ile) korkut.
(Şuara 214)Celal Yıldırım Meali:
En yakın hısımlarını (bulundukları yolun eğri olduğu hakkında) uyar.
(Şuara 214)Halis Bayancuk (Ebu Hanzala) Meali: /
Yakın akrabaların olan aşiretini uyararak (işe başla).
(Şuara 214)Mahmut Kısa Meali:
Ve ailen, komşuların, arkadaşların başta olmak üzere en yakın akrabalarından başlayarak, ulaşabildiğin bütün insanları Kur’an ile uyar.
(Şuara 214)Mehmet Ali Eroğlu Meali:
(214-215) Aşiretini en yakınlarını uyar! Seni izleyip uyan müminlere karşı kol kanat ger.
(Şuara 214)Mehmet Türk Meali:
214,215. Ve (önce) akrabalarının en yakınlarını uyar. Ve sana uyan mü’minlere kanadını ger.1*
(Şuara 214)Mustafa Çevik Meali:
213-216 Ey insanlar! Sakın Allah’la beraber başkalarını Rab ve ilah edinmeyin. Allah’tan başkasından yardım talep etmeyin. O’nun nizamından başka nizamlardan fayda beklemeyin, aksi takdirde azabı hak edenlerden olursunuz. Öğüt ve uyarıları yapmaya, önce yakınlarınızdan başlayın, onlardan sana karşı çıkıp uyarılardan yüz çevirenler olursa, onlara da de ki: “Ben sizi uyarmakla görevliyim, sizin yapıp ettiklerinizden ve yapmanız gerekirken de yapmadıklarınızdan sorumlu değilim.” Öğüt ve uyarılarına kulak verip, Allah’ın davetine iman edenlere de kol kanat ger.
(Şuara 214)